Alsaský jablkový koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Začiatočnik
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g hladká múka
- 200 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 bal. vanilkový cukor
- 1 KL prášok do pečiva
- štipka soľ
- kôra z jedného citróna
- 1 ks žĺtok
- 1 PL mlieko
- .
- Plnka:
- 6 ks menšie jablká
- 2 ks vajcia
- 2 ks žĺtko
- 80 g práškový cukor
- 2 PL vanilkový puding prášok
- 250 ml smotana na šľahanie
- kôra z jedného citróna
- .
Postup
- 1. Z prísad si vymiesime krehké cesto, ktoré dáme do chladu na cca 30 min.
- 2. Medzi tým si očistíme jablká, rozrežeme na polovicu a opatrne vyrežeme jaderníky. Z vrchu si jablká ponarezujeme na pásiky ale nedorežeme až dospodu.
- 3. Rúru si dáme vyhriať na 160 stupňov a formu, podľa možnosti okrúhlu keramickú o priemere cca 28-30 cm si vymažeme maslom.
- 4. Schladené cesto si rozvaľkáme na približný kruh a preložíme do formy a roztlačíme ho až po horný okraj.
- 5. Narezané jablká si rezom dole naukladáme na cesto a "oblejeme" ich plnkou, ktorú sme si pripravili rozšľahaním /stačí ručne/ všetkých ingrediencii.
- 6. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme cca 60 min.
- 7. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a podávame.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.