Bravčové karé na spôsob roštenky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4.3 /5)
- (54 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 kg bravčové karé bez kosti
- 2 ks veľká cibuľa
- plnotučná horčica na potretie mäsa
- 5-7 ks stredné sterilizované uhorky
- 0,5 - 1 l vývar alebo 1 kocka bujón masox
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
- 2 KL zarovnaná mletá červená paprika
Postup
- 1. Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé aspoň 1 cm. Naklepeme a biele okraje jemne nakrojíme, aby sa nám neskrúcali.
- 2. Plátky si osolíme, opepríme , z obidvoch strán potrieme horčicou a necháme poležať aspoň pol hodinu.
- 3. Zatiaľ v hrnci (v mojom prípade tlakovom) si na minimálnom množstve oleja do zlatova opražíme na jemno nakrájanú cibuľu.
- 4. Na panvici s olejom si plátky po odležaní sprudka opečieme z obidvoch strán a vložíme do hrnca s cibuľou.
- 5. Výpek na panvici zalejeme vývarom, prevaríme aby sme získali z panvice všetky chute a nalejeme na mäso.
- 6. Potom pridáme do hrnca k mäsu na kocky nakrájané kyslé uhorky a červenú papriku. Premiešame.
- 7. Dusíme do mäkka, ale opatrne miešame aby sa nám kare nepolámalo, preto to robím rada v tlakovom hrnci kde to dusíme cca 25 min.
- 8. Po udusení, mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme na jemno, poprípade doladíme.
- 9. Mäso vrátime do omáčky a podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Hodnotenie receptu
54 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(4.3 / 5)
21 Responses to Bravčové karé na spôsob roštenky
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Makovky ako z pekárne
- Mária komentoval Makovky ako z pekárne
- Ľudmila komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
- Iva Vargová komentoval Juhoslovanské slané koláče
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Vyborny recept!
Ďakujem, to ma veľmi teši 🙂
Výborné, chutné, rýchle. Super. Vďaka za recept.
Tak to ma teší, dobrú chuť 🙂
…krásně napsanej recept, jídlo vypadalo úžasně a bylo to výborný…je vidět, že vás to baví 🙂
Ďakujem. Presne takáto spätná väzba je to, kvôli čomu sa to oplatí robiť 🙂
Mňam…. výborné. Moje deti sú dosť preberavé, je náročné pre ne variť, ale po tejto mňamke sa olizovali, varím ju pravidelne… Ďakujem 🙂
Neuveríte, ako ma tešia takéto recenzie. Ďakujem 🙂
Super, pridávam do môjho repertoáru 🙂
Ďakujem za recenziu, mám radosť. Dobrú chuť !!!
Mniamm, konecne natrafila som na vynikajucu rececpt
Ďakujem, vždy sa poteším, keď recept zaujme :-). Dobrú chuť !!!
Dnes som to varila a veľmi dobré. Ďakujem za recept
Každý pozitívny ohlas ma veľmi poteší. Dobrú chuť !!!
Vyyyyborne,dakujeme za receptik
Aj ja ďakujem.
Výborný recept skvelé to chutí a rýchly .
Ďakujem, takéto komentáre ma vždy potešia 🙂
Ja ďakujem za výborný recept 🙂
V tlakovom hrnci 25 minút… ako dlho to mám variť v normálnom?
Skúste 40 min., ale radšej skúsiť podľa hrúbky plátkov am podľa toho.