
Babičkine fánky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- na špičku KL prášok do pečiva
- štipka soli
- 30 g masla
- 30 g práškový cukor
- 1 bal. vanilkový cukor
- 2 ks žĺtko
- 2 PL rum, alebo víno
- 5 PL kyslá smotana
- citrónová kôra z jedného citróna (malého)
- .
- práškový cukor + vanilkový cukor na posypanie
- .
- masť, alebo olej na vyprážanie
Postup
- 1. Na dosku si preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a práškovým cukrom. Pridáme soľ, rozmrvíme maslo, žĺtky, smotanu, postrúhanu citrónovú kôru , rum, alebo víno .
- 2. Všetko dobre vymiesime, aspoň 5 minút "poobíjame" o dosku a na tenko rozvaľkáme. Radielkom rozkrájame na obdlžníky, ktoré v prostriedku prerežeme a prepletieme.
- 3. Pripravené fánky vyprážame z obidvoch strán v rozpálenom oleji, alebo masti.
- 4. Hotové fánky vyberieme na servítku, aby nám stiekol tuk. Nakoniec ich posypeme práškovým cukrom, alebo ich v ňom ešte teplé obalíme.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Kysnuté sladké, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Obed
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.