
Banánový jemný koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 klasický plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 8 ks zrelý banán
- 150 g maslo
- 200 g kryštálový cukor krupica (alebo práškový)
- 3 ks vajce
- 2 KL vanilková aróma
- 360 g hladká múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1/2 KL soľ
- .
- 450 ml šľahačková smotana (200ml+250m)l
- 250 g mascarpone
- 100 g práškový cukor
- 1 KL vanilková aróma
- na špičku KL soľ
Postup
- 1. Najprv si plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Maslo si dáme do kastróla rozpustiť a necháme vychladnúť.
- 2. Banány si popučíme vidličkou, alebo rozmixujeme metličkami ručným mixérom.
- 3. K banánom pridáme maslo, cukor,vajcia, vanilkovú arómu a soľ a dobre vymiešame.
- 4. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame, aby sa všetko spojilo a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 5. Pečieme na 175-180 stupňov cca 25-30 minút záleží to však od vašej rúry. Cesto vyskúšame špáradlom.
- 6. Mascarpone vymiešame s cukrom, vanilkovou arómou a soľou.
- 7. Šľahačku vyšľaháme do tuha a jemne vmiešame do mascarpone. Krém natrieme na koláč a pokrájame.
- 8. Tip: Do koláča môžete zamiešať nasekané orechy, alebo kúsky čokolády ako na obrázku. Koláč na fotke je pečený v strednom plechu.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Cheesecakes, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.