Bírešske mäso
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g bravčové stehno
- 100 g prerastaná slanina, alebo údené mäso /4 plátky/
- 400 g kyslá kapusta
- 4 KL štipľavá papriková pasta
- 2 ks strúčiky cesnak
- 2 ks cibuľa
- 250 ml mäsový vývar alebo 1/2 bujón
- 1 zemiak
- 2-3 ks bobkový list
- 1/2 KL rasca mletá
- čierne korenie mleté
- masť , alebo olej
- soľ
Postup
- 1. Mäso umyjeme, pokrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. rezne potrieme prelisovaným cesnakom, paprikovou pastou, položíme na ne plátky slaniny alebo bôčika, zvinieme ich a spojíme špáradlom.
- 2. Závitky zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti /oleji/, vyberieme ich z výpeku a dáme do hlbšieho hrnca.
- 3. K závitkom v hrnci pridáme pokrájanú kyslú kapustu, bobkové listy, rascu a všetko podlejeme mäsovým vývarom. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme k mäsu s kapustou.
- 4. Všetko spolu pár minút podusíme, pridáme očistený a postrúhaný zemiak, prikryjeme a dusíme domäkka.
- 5. Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou knedľou.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.