
Bravčovinka vo fľaši
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4 fľaše
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- na 3 - 4 700 ml fľaše:
- 1 kg bravčový bôčik chudý s kožou
- 1 kg bravčové plece chudé
- 2 KL mletej rasce
- 1,5 KL mletého čierneho korenia
- 30 g soli /na 1 kg mäsa 15 g/
- 2 PL vody na každú 0,7 dcl zavarovaciu fľašu
Postup
- 1. Bôčik si vykostíme, kožu odrežeme a narežeme ju na plátky cca 5x5cm.
- 2. Mäso si narežeme na malé kúsky cca 2x2 cm. Všetko mäso dobre premiešame so soľou, korením.
- 3. Potom ho naložíme do fliaš, ktoré sme si vypláchli vriacou vodou. Do každej fľaše dáme po 2PL vody. V každej fľaši vrch mäsa prikryjeme kúskami kože , okraj dobre očistíme, zatvoríme víčkami, ktoré sme si vyvarili vo vode a dáme sterilizovať do vody zaliate až po víčko.
- 4. Zavárame prvý deň 2 hodiny od bodu varu pri 100 stupňoch . Potom to vypneme a necháme v hrnci. Na druhý deň privedieme do varu a zavárame 1 hodinu tiež pri 100 stupňoch.
- 5. Necháme vychladnúť a odložíme na chladné miesto. Bravčovinku môžeme použiť na chlieb s cibuľou, do rizota, na cesty a pod.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 8+
- Kategória : - bravčové, Mäso, Zaváranie, pochutiny
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.