Buchty na pare ako od babičky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 buchiet
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g hrubá múka
- sušené droždie na 500 g múky alebo 20 g čerstvé
- 1 PL kryštálový cukor
- 1 ks vajce
- 300-400 ml mlieko
- štipka soľ
- .
- lekvár, tvaroh , nutela na plnenie
- maslo
- práškový cukor + mak, alebo granko, alebo sypký tvaroh na posyp
Postup
- 1. Do múky pridáme sušené, alebo rozdrobené čerstvé droždie, vajce, vlažné osladené mlieko (najprv 300 ml a potom uvidíte podľa múky), soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm, pokrájame na rovnaké štvorce, do ktorých zabalíme napr. lekvár a znova necháme vykysnúť cca 15 minút.
- 3. Buchty, dáme na sito (môžete použiť aj napnutú kuchynskú utierku, uchytenú o hrniec napr hrubou zaváracou gumou), dáme na hrniec s vriacou vodou, tesne prikryjeme napr. druhým hrncom a varíme nad parou 15-20 minút podľa veľkosti buchiet.
- 4. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme posýpkou podľa fantázie a chuti. TIP: Hotové vychladnuté buchty si môžeme zabaliť do potravinovej fólie a zamraziť.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : Bezmäsité, Sladké jedlá
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.