
Cesnakové slimáky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Na cesto:
- 1000 g hladká múka
- 700 ml mlieko /presne/
- 4 KL kryštálový cukor
- 1 bal. sušené droždie na 1 kg múky
- 3 KL soľ
- 200 ml olej
- .
- Na potieranie:
- 250 g maslo
- 2 ks hlavička cesnaku
- 2 PL grilovacie korenie /najlepšie Mäspoma/
- 1 črievko /100g/ tavený syr
- + 300 g šunka alebo mäkká saláma /nemusí byť/
- + tvrdý syr na posypanie
- .
Postup
- 1. Z uvedených prísad si vymiesime cesto postupom, zmiešať suché suroviny a primiešať tekuté najlepšie min. izbovej teploty. Cesto vymiesime / môžme aj mixérom/ a necháme vykysnúť min. 1 hodinu.
- 2. Kým nám cesto kysne z prísad si vymiešame pomazánkovú hmotu na potieranie.
- 3. Po vykysnutí si cesto vyberieme na dosku a rozdelíme na 4 bochníčky. Každý bochník si vyvaľkáme na plát, ktorý potrieme štvrtinou pomazánky s cesnakom a na začiatok rolády uložíme jeden rad šunky.
- 4. Stočíme potrieme osoleným vajíčkom a narežeme na široké stabilné trojuholníčky.
- 5. Dáme na plech a posypeme strúhaným syrom, alebo rôznymi semiačkami. Takto to zopakujeme ešte tri krát. Na plechu necháme trojuholníky ešte podkysnúť a pečieme v rúre vyhriatej tak na 170 stupňov.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Kysnuté slané, Slané pečivo
- Typ receptu : Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.