Chlebík s vlašskými orechami
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veľký chlieb
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 600 g hladka múka chlebová
- 400 g žitná múka chlebová
- 750 ml vlažná voda
- 20 g droždie, alebo sušené 7 g
- 1 PL soľ
- 1 PL ocot
- rasca
- fenikel
- 3 hrste nasekané vlašské orechy
Postup
- 1. Z malého množstva vody, droždia a múky spravíme kvások a necháme prikrytý na teplom mieste aspoň 2 hodiny postáť.
- 2. Vykysnutý kvások pridáme k ostatným surovinám a vymiešame cesto. Orechy pridáme až nakoniec miesenia. Necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
- 3. Urobíme bochník, ktorý si položíme na pomúčenú utierku do košíka, alebo do ošatky a necháme kysnúť ½ hodiny.
- 4. Vykysnutý bochník vyklopíme na predhriaty plech, potrieme vodou a pečieme 15 minút pri 250 °C.
- 5. Potom znížime teplotu na 200°C, opäť potrieme vodou a pečieme 1 hodinu, alebo podľa rúry a farby chleba. Po vybratí z rúry potrieme vodou a necháme vychladnúť.
- Kategória : Chlebíky, pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.