
Domáca knedľa ako pierko
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 2 knedle
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- 150 ml voda
- 150 ml mlieko
- 1 KL soľ
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
- 7 g sušené droždie na 500 g múky (1/2 kocky čerstvé)
- 2 PL kryštálový cukor zarovnané
- olej na potretie
Postup
- 1. Najprv si do misy v ktorej budeme miesiť dáme 500 g múky. V druhej miske zmiešame 3-4 PL múky ( odoberieme z odváženej ) s vlažným mliekom, cukrom a droždím a prikryté necháme vykysnúť cca 20 minút.
- 2. Potom si do múky pridáme soľ, olej, vlažnú vodu, v ktorej sme rozšľahali vajíčko a vykysnutý kvások. Cesto dobre vymiesime, až kým nie je hladké a odliepa sa od misy. Prikryjeme a necháme vykysnúť 45 minút.
- 3. Po vykysnutí si cesto na pomúčenej doske rozdelíme na dva diely a vytvarujeme rovnaké podlhovasté bochníky, ktoré ešte necháme pod utierkou vykysnúť 20 minút.
- 4. Medzi tým si pripravíme hrniec na klasické naparovanie s parákom tak, aby voda už bola vriaca, ked nám cesto dokysne. Knedle uložíme na olejom namastený parák a paríme 20 minút. Pozor hrniec celý čas neotvárame !!!
- 5. Po 20 minútach knedle vyberieme na drevenú dosku, popicháme špáradlom a ponatierame rukami, na, ktoré si dáme tak 1 KL oleja. Knedle budú vláčne a nebúdu osychať. Knedľa bude nadýchaná aj keď ju popicháte.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Kysnuté slané, Prílohy
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.