Domáca pečeňová paštéta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.7 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g hydinová pečeň
- 250 g bravčový bôčik
- 100 g slanina
- 1 ks cibuľa
- 2 PL paštétové korenie zmes
- 100 ml smotana na šľahanie
- 1 ks žemľa alebo 4-5 ks suchár
- 50 g maslo
- soľ
- .
Postup
- 1. Slaninu si narežeme na kocky a vyškvaríme, potom pridáme cibuľu a opražíme ju do hneda.
- 2. Primiešame na malé kúsky pokrájaný bôčik /kto chce môže aj s kožou/, okoreníme a pomaly dusíme aspoň pol hodinu.
- 3. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme narezanú a očistenú pečeň, žemľu ktorú sme navlhčili vodou a vyžmýkali a všetko dodusime do mäkka.
- 4. Túto zmes necháme vychladnúť.
- 5. Zmes po vychladnutí citlivo osolíme a najemno zomelieme, alebo vyšľaháme mixérom. Pridáme maslo, smotanu a ešte dobre dohladka prešľaháme.
- 6. Paštétu rozotrieme do formy,ktorá je vyložená alobalom alebo naplníme do fliaš a pod. a necháme v chladničke stuhnúť. Hotovú paštétu podávame pokrájanú na plátky, alebo rovno z fľaštičky.
- 7. Paštétové korenie: 1 lyžička mletého bieleho korenia, 1/2 lyžičky postrúhaného muškátového orieška, 1/2 lyžičky muškátového kvetu, 1/2 lyžičky zázvoru, 1/2 drvenej rasce, 1/2 lyžičky mletého nového korenia, sušenú bazalku, sušený tymian, prípadne iné bylinky.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Kategória : - hydina, Pomazánky, paštéty, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.7 / 5)
No comments yet.