Francúzska cibuľová polievka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g cubuľa
- 2 PL bravčová masť
- 3 KL kryštálový cukor
- 2 PL hladká múka
- 1,5 l slepačí vývar (alebo 2 ks slepačí bujón+1,5 l vody)
- 1/2 KL soľ
- čierne kornie mleté
- .
- 1 ks bageta
- 50 -100 g tvrdý syr (podľa veľlkosti bagety)
- olivový olej
- .
- petržlenová vňať
Postup
- 1. Cibuľu si v celku očistíme a nakrájame na 0,5 cm široké plátky (kruhy).
- 2. Do hrnca si dáme rozpáliť bravčovú masť, pridáme k nej polovicu množstva cibule a cibuľu na nej opražíme do hneda.
- 3. Keď nám cibuľa zhnedne, pridáme druhú polovicu cibule, chvíľu popražíme a pridáme 3 KL kryštálového cukru.
- 4. Keď sa nám cukor roztopí, zasypeme cibuľu s 2 PL hladkej múky a miešame , aby nám to neprihorelo.
- 5. Keď nám vznikne "cibuľová kaša", podlejeme ju troškou vývaru a rozmiešame. Potom pridáme zvyšok vývaru, osolíme , okoreníme a prikrytú polievku necháme 20 minút povariť.
- 6. Kým sa nám polievka varí, pripravíme si plech vystlaný mastným papierom, na ktorý naukladáme šikmo na cca 2 cm plátky nakrájanú bagetu. Plátky pokvapkáme olivovým olejom a dostatočne posypeme strúhaným syrom. Bagetky dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov, kým sa nám syr neroztopí a bagetky pekne nezhnednú a schrumkavejú.
- 7. Polievku podávame tak, že bagetky si namáčame do polievky .
- 8. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.