Frankfurtské hovädzie
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 hrniec
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g hovädzie zadné alebo pekné plece
- 10 ks párok
- 1 ks veľká cibuľa
- olej
- čierne korenie mleté
- soľ
- červená paprika mletá
- 1/2 kocky hovädzí bujón alebo vývar
- hladká múka
Postup
- 1. Mäso si umyjeme, odblaníme a ostrým nožom spravíme v smere vlákien 2-3 otvory a prešpikujeme ho párkami.
- 2. Celý kus mäsa dobre zo všetkých strán osolíme a okoreníme čiernym korením.
- 3. Vo vedľajšom hrnci / v tomto prípade - tlakovom / si na oleji opražíme do hneda narezanú cibuľu , jemne poprášime červenou paprikou a zalejeme hovädzím vývarom z 1/2 bujónu.
- 4. Na panvici si rozpálime olej a sprudka na ňom opečieme celý kus mäsa zo všetkých strán. Keď sa nám mäso zatiahne, pridáme ho do tlakového hrnca k cibuli a vývaru. Výpek na panvici zalejeme vodou, prevaríme a nalejeme na mäso.
- 5. Zatvoríme tlakový hrniec a mäso si stopneme od bodu varu tak na 45 minút. Po 45 minútach tlakový hrniec otvoríme, mäso si vyberieme a do šťavy pridáme na kolieska narezané párky a trošku prevaríme.
- 6. Medzi tým si v miske rozmiešame hladkú múku v troške vody a omáčku jemne zahustíme.
- 7. Mäso si narežeme na úhľadné plátky a vrátime späť do omáčky. podávame s tarhoňou, alebo ryžou.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.