Gazdovská krkovička
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekáč
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- cca 1,5 kg bravčovej krkovičky s kosťou /môže aj bez kosti/
- 100 ml olej
- 1 bal. obľúbeného korenia ako napr. grilovacie, bravčové pečené, pikantné rebierka a pod.
- 200 g prerastaná slanina
- 1 hlavička cesnak
- 3 cibule
- soľ iba v prípade že ju neobsahuje korenie
- voda
Postup
- 1. Krkovičku v celku si umyjeme a narežeme na plátky ku kosti tak do dvoch tretín.
- 2. V miske si rozmiešame korenie s olejom a celú krkovičku aj v zárezoch štetcom pekne ponatierame.
- 3. Do zárezov potom poukladáme plátky slaniny a narezaný na plátky cesnak. Celú krkovičku posypeme cibuľou nakrájanou na polmesiačiky, podlejeme tak cca 3 dcl vody a v zakrytom pekáči, alebo pod alobalom pečieme pri 170 stupňoch tak cca 3 hodinky.
- 4. Po upečení plátky dorežeme dospodu, a oni sa nám pekne oddelia od kosti, ktorú si oberieme od zvyšného mäska,.
- 5. Plátky naukladáme na misu ozdobíme upečenou cibuľou a polejeme šťavou.
- 6. Podávame s ryžou, alebo varenými zemiakmi poprípade zemiakovou kašou.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6+
- Kategória : - bravčové, Mäso
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.