
Gazdovský špíz
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 8 špízov
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g kuracie prsia
- 4-5 ks menšia cibuľa
- 1-2 ks zelená alebo červená paprika
- 5-7 ks strúčikov cesnak (záleží od veľkosti)
- 1 ks väčšia klobása na pečenie
- 200 g prerastaná slanina (vhodná na gril napr.)
- 100 ml olej
- 1 PL obľúbené grilovacie korenie
- 8 ks bambusové grilovacie špilky
Postup
- 1. Mäso si nakrájame na podľa možnosti rovnomerné kúsky, slaninu na silnejšie štvorcové plátky, cibuľu na štvrťky, papriku na štvorčeky, klobásku na kolieska, cesnak buď necháme celé strúčiky, alebo ich dáme na polovicu.
- 2. Všetky suroviny si striedavo podľa chuti ponapichujeme na grilovaciu špilku /to je taká bambusová s ostrým koncom/.
- 3. V miske si zmiešame olej s grilovacím korením, špízy ním ponatierame z obidvoch strán a necháme odležať, najlepšie cez noc, potom ich poukladáme na plech vyložený mastným papierom a pečieme pri teplote cca 180 stupňov tak 20 min. z každej strany.
- 4. Podávame so zemiakmi , alebo pečivom a dipom, alebo zeleninovým šalátom. Špízy sú samozrejme výborné aj na grile.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - hydina, Grilovačka, Mäso
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.