Gnocchi s cesnakom a parmezánom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g zemiaky uvarené v šupe
- 2 ks žĺtko
- 200 - 300 g polohrubá múka
- soľ
- čierne korenie mleté
- .
- 2-3 ks strúčik cesnaku
- 70 g parmezán
- 3 PL olivový olej
- 3 PL maslo
- soľ
- čierne korenie mleté
- čerstvá bazalka
Postup
- 1. Najprv si dáme variť vodu so soľou. Na veľkú panvicu si dáme olivový olej a maslo. Pripravíme si pretlačený cesnak.
- 2. V šupe uvarené a vychladnuté zemiaky si na jemno nastrúhame, alebo lisom pretlačíme na dosku. K zemiakom pridáme dve žĺtka, múku, cca 1/2 KL soli a čierne korenie mleté. Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa snažíme spracovať čo najrýchlejšie, lebo má tendenciu rednúť.
- 3. Z cesta si vytvoríme dlhé valce z ktorých si narežeme kúsky o požadovanej veľkosti gnocchi. Z narezaných kúskov tvoríme malé valčeky, ktoré si dáme do dlane a vidličkou ( ktorú je lepšie za každým ponoriť do múky ) si valček v dlani "gúľavým" pohybom roztlačíme. Gnocchi ukladáme na pomúčenú podložku, z ktorej ich potom hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme až kým nezačnú plávať na hladine.
- 4. Medzi tým si panvicu s maslom a olejom rozohrejeme a do zlatova na nej opražíme pretlačený cesnak a odstavíme. Gnocchi, ktoré vyplávajú na povrch deravou varechou postupne vyberáme do panvice a vôbec nevadí keď nebudú dokonale odkvapkané.
- 5. Keď máme gnocchi v panvici, posypeme ich parmezánom, bazalkou, dobre premiešame a podávame. Na obrázku sú posypané pažitkou a petržlenovou vňaťou.
- 6. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.