Grissini – chlebové tyčinky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 tyčiniek
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml voda
- 2 PL olivový olej
- 390 g hladká múka chlebová (alebo hladká 00)
- 1/4 šálky strúhaný parmezán
- 2 KL kryštálový cukor
- 1 PL sušená petržlenová vňať
- 1 KL soľ
- 1/2 KL sušený cesnak
- 7 g sušené droždie (na 500 g múky)
- 1 ks vajce na potretie
Postup
- 1. V mise zmiešame všetky suché ingrediencie.
- 2. Pridáme vodu a olivový olej.
- 3. V robote všetko dobre vymiesime do hladkého cesta. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme tak 30 minúť podkysnúť.
- 4. Cesto si na doske sformujeme do bochníka, ktorý si rozdelíme na 12 kusov. Z každého kusu cesta si spravíme tyčinku na dĺžku veľkého plechu s hrúbkou palca a stočíme ju ako lano.
- 5. Tyčinky ukladáme na veľký plech vyložený mastným papierom. Na plechu ich necháme ešte 30 minút podkysnúť, potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 15-20 minút. Vždy to samozrejme záleží od vašej rúry.
- 6. Tyčinky podávame k šalátom, ako prílohu k jedlám, alebo len tak s dipom.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Kysnuté slané, Pizza, Prílohy, Slané pečivo, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Pizza, Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.