Grófkin koláč
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 klasický plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 450 g polohrubá múka
- 250 g maslo alebo Hera
- 4 ks vajce "L"
- 150 g práškový cukor
- 1 bal. prášok do pečiva
- .
- 4-6 ks jablko
- 150 g mleté orechy
- 50 g kryštálový cukor
- 1 KL škorica mletá
Postup
- 1. Najprv si vymiešame žĺtka s práškovým cukrom do penista.
- 2. Pridáme zmäknuté maslo a vymiešame mixérom, nasypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a ešte premiešame mixérom kým sa nám nezačne ceto spájať. Potom si cesto vysypeme na dosku a zhnetieme. 1/3 cesta si hneď odložíme do mrazničky.
- 3. Zvyšok cesta si rozvaľkame na ovál, ktorý prenesieme do vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu a malým valčekom dovaľkáme cesto ku krajom.
- 4. Na cesto si navrstvíme očistené a nastrúhané jablká /nežmýkame, aby bol koláčik šťavnatý/, posypeme ich kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou, mletými orechami a nakoniec navrstvíme tuhý sneh /bielka dobre vyšľaháme so štipkou soli/.
- 5. Na sneh si na veľkom strúhadle /na ktorom sme strúhali jablká/ rovnomerne nastrúhame cesto z mrazničky.
- 6. Koláč upečieme pri teplote cca 170 stupňov tak 25-30 min, záleží to však aj na vašej rúre.
- 7. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom, narežeme a podávame.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.