Ak sa vám nechce ísť do obchodu a došiel vám chlebík, tento je zaručene najrýchlejší a ešte aj výborný a máte ho za cca hodinu na stole. Dobrú chuť !!!
Hodinový chlebík
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 chlieb
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 600 g hladká múka
- 500 ml vlažná voda
- 1 kocka čerstvého droždia
- 1 PL soľ (zarovnaná)
- 1/2 KL cukor
Postup
- 1. Do misky si z daného množstva odoberieme trošku vody, múky a pridáme droždie a cukor. Droždie (najlepšie prstami) dobre rozmiešame a tak 5-10 minút necháme kvások podkysnúť.
- 2. Potom pridáme ostatné ingrediencie, všetko s vareškou ručne premiešame, ale len pokiaľ sa nám všetko nespojí do jednej hmoty. Zapneme si rúru na 220 stupňov.
- 3. Cesto zakryjeme utierkou a necháme oddýchnuť 15 minút. Potom na doske posypanej troškou múky vyformujeme bochník.
- 4. Bochník dáme na plech vystlaný papierom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30-40 minút (záleží na rúre), kým nám chlebík pekne nezhnedne a po poklopaní znie duto.
- 5. Necháme vychladnúť (alebo ani nie :-) ) a podávame.
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Chlebíky, pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.