Hovädzie plátky na horčici
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 700 g hovädzie zadné
- 2 ks cibuľa
- horčica
- čierne korenie mleté
- soľ
- 1/2 kocka hovädzí bujón
- hladká múka
- olej
- .
Postup
- 1. Hovädzie stehno si umyjeme osušíme a nakrájame na plátky, ktoré naklepeme.
- 2. Naklepané plátky si osolíme, opepríme a z jednej strany hrubšie natrieme horčicou /druhá strana sa natrie sama skladaním plátkov na seba.
- 3. Cibuľu si nakrájame na jemno. Na panvici si plátky z obidvoch strán sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo a zostalo šťavnaté a ukladáme ich do tlakového hrnca.
- 4. Vo výpeku si opečieme cibuľu /poprípade si pridáme ešte trošku oleja/ a pridáme ju k mäsu.
- 5. Do panvice si pridáme vodu , bujón a necháme prevrieť rozpustiť, taktiež pridáme k mäsu.
- 6. Tlakový hrniec zatvoríme a mäso varíme cca 30 min.
- 7. Po uvarení mäso vyberieme a omáčku zahustíme podľa potreby hladkou mukou rozmiešanou vo vode. necháme prevrieť a mäso vrátime do omáčky.
- 8. Podávame s ryžou, zemiakovou kašou, hranolkami, alebo kroketami .
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - hovädzie, Mäso
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.