
Jahodové gule zo zemiakového cesta
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- všetky množstvá sú orientačné
- 350 g v šupe uvarené zemiaky
- 1 ks vajce
- 150 g hladká múka
- troška soli
- .
- strúhanka
- olej alebo br. masť
- práškový cukor
- .
- cca 1 kg jahody
- kryštálový cukor
Postup
- 1. V šupe uvarené a očistené zemiaky pretlačíme, pridáme vajce, soľ a múku.
- 2. Zmiesime a vypracujeme hladké cesto z ktoré si na doske rozvaľkámena hrúbku cca 3-4 mm a radielkom narežeme na štvorce.
- 3. Jahody si umyjeme, odstranime lístky. 6-7 jahôd si dáme nabok a ostatné obalíme v ceste a dobre "pogúľame" v ruke, aby sa nám vo vode nerozpadli.
- 4. Dáme si variť vodu, medzi tým si na oleji, alebo masti opražíme dostatočné množstvo strúhanky tak do zlatova. Potom do strúhanky pridáme práškový cukor a dobre premiešame. Všetko si dávkujeme podľa chuti.
- 5. Gule nahádžeme do vriacej vody a varíme cca 10 min. Vyberáme ich z vody deravou varechou a obaľujeme v opraženej strúhanke.
- 6. Kým sa nám gule varia, na malej panvici vidličkou popučíme oddelené jahody, zasypeme tak 4-5 PL kryštálového cukru, pridáme tak 50-100 ml vody a urobíme povarením rozvar.
- 7. Na tanier si nalejeme rozvar, do neho položíme gule a nakoniec si ich posypeme zvyšnou strúhankou, poprípade pocukrujeme práškovým cukrom.
- 8. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : Bezmäsité, Cestoviny, Sladké jedlá
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.