Karamelový veterník
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 12 veľkých
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml voda
- 80 g maslo alebo margarín /napr. Hera/
- 160 g hrubá múka
- 4 ks vajce
- štipka soli
- tuk na pomastenenie plechu, alebo papier
- .
- Plnka:
- 500 ml mlieko
- 150 g kryštálový cukor
- 2 bal. karamelový puding
- 200 g maslo
- ,
- 500 ml šľahačková smotana 33%
- 2 bal. stužovač šľahačky Smetafix
- 1 PL práškový cukor /nemusí byť/
- alebo použijeme
- 3 ks prášková šľahačka
- 350 ml mlieko
- .
- čokoládová poleva /čokoláda : stužený tuk 2:1 /
Postup
- 1. Vodu, soľ, margarín - privedieme do varu. Do vriaceho pomalým prúdom pridávame múku a za stáleho miešania povaríme na okraji sporáka, až kým sa nám nezačne vytvárať povlak na hrnci.
- 2. Do vychladnutého cesta postupne po jednom zamiešame /môžme aj mixérom/ vajíčka a dôkladne vypracujeme na hladké cesto.
- 3. Z cesta pomocou vrecúška a veľkej špičky striekame na plech plné kolieska.
- 4. Môžme si pomôcť jemne pomúčiť hl. múkou namastený plech a urobiť kruhy pohárom, alebo formičkou a striekame ich trošku ďalej od seba, ináč sa zlepia a nebudú pekné.
- 5. Pečieme ich v horúcej rúre cca 220 stupňov a keď venčeky narastú teplotu trošku stiahneme a dopečieme. POZOR, rúru počas pečenia neotvárať.
- 6. Po vychladnutí rozrežeme na polovicu jemným zúbkovaným nožom.
- 7. Krém: Z uvedených prísad okrem masla uvaríme hustý puding a po vychladnutí ho pomaly primiešavame do rozmixovaneho masla a miešame na najnižšej rýchlosti, aby sa nám krém nezrazil.
- 8. Vrecáškom so špičkou naplníme veterníky krémom. Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom a s práškovým cukrom a vrecúškom ju nastriekame na krém.
- 9. Prikryjeme čokoládovým klobúčikom a necháme tak hodinku stuhnúť.
- 10. Čokoládový klobúčik si pripravíme tak, že odrezané vrchy si namáčame do polevy a necháme stuhnúť /nie polievame, neboli by pekné /
- 11. Pozn. Z tohto množstva vznikne 12 veľkých alebo cca 20 malých veterníkov.
- 12. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.