Tento múčnik môžeme kľudne robiť z dvojitej dávky buď na väčšiu plochu, alebo viac poschodí. Najlepšie je robiť ho deň vopred.
Keksíkový light koláčik
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 1 malý plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 24 ks BE-BE sušienky
- 50 ml mlieko cca
- 150 g ošúpané nastrúhané jablko
- 2 KL škorica
- 20 g mandľové lupienky
- 250 g odtučnený jemný tvaroh
- 20 g med
- 100 g čokolády na polevu
- bielu čokoládu na ozdobu (nemusí byť)
- 1 KL olej alebo kokosový olej
Postup
- 1. Plech do ktorého nám vojde 12 ks BE-BE keksov na plochu si vyložíme mastným papierom, aby sa nám lepšie s koláčom narábalo.
- 2. Keksy si na 2-3 sekundy namočíme do mlieka a ukladáme na plech vedľa seba (pozor nerozmáčame ich).
- 3. Na keksy navrstvíme jablkovú vrstvu, ktorú pripravíme nasledovne. Na panvici na malom množstve napr. aj kokosového oleja (ale nemusí byť) si opražíme na hrubo nastrúhané jablká, pridáme škoricu, mandle a popražíme cca 5 minút. Necháme vychladnúť.
- 4. Tvaroh si zmiešame s medom a natrieme na jablkovú plnku. Na tvaroh naukladáme opäť druhú vrstvu keksov namočených v mlieku.
- 5. Nakoniec keksy polejeme roztopenou čokoládou a necháme v chladničke do druhého dňa stuhnúť.
- 6. Narežeme podľa línie keksov a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4
- Kategória : - fit, - nízkokalorické, Diétne recepty, Nepečené dezerty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.