Kôprová omáčka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 malý kastról
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 ml smotana na varenie alebo šľahačková 33%
- 2 - 3 PL hladká múka kopcovité
- 2 PL maslo
- 500 ml hovädzí vývar (resp. akýkoľvek vývar)
- 1 PL cukor
- 2 PL ocot
- 1 zväzok čerstvý kôpor alebo sterilizovaný
- soľ
- peper
Postup
- 1. Múku dáme do rozohriateho masla a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku. Rozriedime ju vývarom a poriadne rozšľaháme, necháme ju zovrieť a teplotu následne znížime. Povaríme za občasného miešania približne 20 minút.
- 2. Smotanu prilejeme a krátko povaríme. Ochutíme omáčku octom, cukrom a osolíme podľa chuti.
- 3. Na záver primiešame nakrájaný kôpor, alebo sterilizovaný bez nálevu.
- 4. Omáčku servírujeme s hovädzím mäsom a knedľou alebo natvrdo uvarenými vajíčkami a zemiakmi. Keď robíme iba samotnú omáčku ku vajíčku a zemiakom, použijeme na riedenie hovädzí vývar z 1 kocky bujónu, alebo akýkoľvek iný vývar.
- 5. Najvýhodnejšie je uvariť hovädzí vývar z hovädzieho mäsa, ktoré sa nám bude dobre krájať na plátky. Hovädzie mäso uvarené v polievke narežeme na plátky naprieč vláknam a podávame s omáčkou a knedlíkom.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.