Kringel estónsky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 koláč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 50 g rozpustené maslo
- 1 PL kryštálový cukor
- 1 KL soľ
- 600 g hladká múka
- 40 g čerstvé droždie alebo sušené na 1 kg múky
- .
- Na náplň:
- 10 PL kryštálový cukor
- 3 KL škorica
- 100 g zmäknuté maslo
- .
Postup
- 1. Z uvedených prísad si spracujeme cesto ručne, alebo v pekárni a necháme dobre vykysnúť.
- 2. Cukor si zmiešame so škoricou.
- 3. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 cm. Na celej ploche ho natrieme zmäknutým maslom a posypeme škoricovým cukrom.
- 4. Cesto si zrolujeme do rolády, ktorú si pozdĺžne rozrežeme, ale pozor na jednom konci si ju necháme spojenú.
- 5. Rozrezanú roládu si pripravíme lupeňmi smerom hore a dve polovice si medzi sebou prepeletieme /cesto veľmi nenaťahujte, lebo vám vznikne veľmi veľká neforemná dlhá húsenica/ a na konci spojíme a koniec založíme do dierky, ktorá nám vznikne neprerezaním konca.
- 6. Vznikne nám lupeňový veniec, ktorý dáme na plech ešte necháme trošku podkysnúť a dáme upiecť tak na 160-170.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 12
- Kategória : Kysnuté sladké, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.