Krkovička pečená v celku
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1pekáč
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.8 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- cca 2 kg bravčová krkovička v celku s kosťou alebo bez
- min. 1 hlávka cesnak
- 1 bal grilovacie korenie (najlepšie Mäspoma) alebo korenie na bravčové pečené
- mletá rasca
- olej alebo masť
Postup
- 1. Krkovičku si umyjeme , osušíme a prešpikujeme pozdĺžne s vláknami s polovicou množstva cesnaku.
- 2. Dostatočne zo všetkých strán okoreníme grilovacím korením s obsahom soli (môžeme si aj prisoliť ja nesolím) a okoreníme mletou rascou /môžete aj celou/.
- 3. Dáme do pekáča s vekom, polejeme troškou oleja, alebo br. masťou, na krkovičku naukladáme plátky zvyšného cesnaku podlejeme vodou tak do 1/3 zakryjeme a pečieme pri teplote180 - 200 stupňov podľa váhy min. 1,5 až 2,5 hodiny. (1 kg mäsa = 1 hodina pečenia)
- 4. Pred koncom pečenia krkovičku vyberieme na denko a nakrájame na úhľadné plátky, ktoré ešte ležmo uložíme do šťavy a dáme ešte dopiecť a nakoniec aj trošku zapiecť.
- 5. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo s knedlíkami a kapustou, na studeno a pod. Fantázii sa medze nekladú.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Mäso, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.8 / 5)
No comments yet.