Kuracie srdiečka na smotane
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g kuracie srdiečka
- 1 veľká cibuľa
- 1 KL červená paprika mletá
- 500 ml vývar aj z bujónu
- 5 ks strúčikov cesnak
- 5 ks nové korenie
- 3 ks bobkový list
- soľ
- olej alebo masť
- 250 ml sladká smotana /alebo podľa chuti/
- 2-3 PL hladká múka
Postup
- 1. Najprv si pripravíme srdiečka a to tak, že každé rozrežeme na polovicu, a v jednej časti tej polovice stále vyrežeme niekoľko milimetrový kúsok bielej aorty. Polovičky potom rozdelíme ešte na polovicu. Rozštvrtené srdiečka máme pripavené na dusenie.
- 2. Na oleji, alebo masti si opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Keď nám cibuľa začne hnednúť, posypeme ju červenou paprikou premiešame a ihneď nasypeme srdiečka a podlejeme vývarom. Okoreníme, osolíme pridáme pretlačený cesnak, premiešame a prikryté dusíme tak 30-40 minút . Už nepodlievame, a v polovici varu môžeme, trošku odkryť, aby sa nám šťava vydusila a zredukovala.
- 3. Medzi tým si rozmiešame smotanu s múkou a na koniec srdiečka zahustíme , prevaríme a podľa potreby ešte dochutíme.
- 4. Podávame s nokami, cestovinou, alebo knedľou.
- 5. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.