Kuracie stehná pečené na kyslej kapuste
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekač
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4.5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 8 ks kuracie stehná
- 1,5 - 2 kg zemiaky
- 1 kg kyslá kapusta
- 100 g prerastaná slanina
- 1 bal obľúbené grilovacie korenie, alebo korenie na pečené kurča /u nás je top grilovacie korenie Mäspoma/
- 5-6 ks strúčikov cesnak
- olej
- soľ
- veľký hlboký plech
- alobal
Postup
- 1. Stehná si umyjeme a očistíme. Hlboký plech si vymastíme olejom, alebo masťou, navrstvíme doň na mesiačiky narezané zemiaky, posolíme, na zemiaky uložíme tenučké plátky slaniny, na to rozprestrieme podľa chuti premytú a jemne vyžmýkanú kapustu, na ktorú si uložíme z obidvoch strán okorenené stehná.
- 2. Stehná ešte pokapkáme olejom a na vrch poukladáme jemné plátky cesnaku. Nepodlievame. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 1,5 - 2 hodiny. Nakoniec stehná bez alobalu do chrumkava zapečieme a podávame.
- 3. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4.5 / 5)
No comments yet.