Liptovská palacinka
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 4 palacinky
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Palacinky:
- 250 ml mlieko
- 110 g hladká múka
- 1 ks vajce
- štipka cukor kryštálový
- na špičku KL soľ
- .
- Plnka:
- 125 g bryndza
- 2 PL kyslá smotana
- 1 ks mladá zelená cibuľka
- 100 g prerastanej slaniny
- 1/2 ks obľúbenej mäkkej klobásy
Postup
- 1. Urobíme si 4 ks hrubšie palacinky.
- 2. Bryndzu si rozmiešame s kyslou smotanou.
- 3. Slaninu si nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme na oškvarky. Pred vypnutím oškvarkov si k slaninke pridáme na štvrťkolieska narezanú klobásu a tiež ju trošku oškvaríme.
- 4. Palacinky si natrieme bryndzou tak, že si necháme bryndzu aj na ozdobu. Bryndzu posypeme, nasekanou cibuľkou /z ktorej si tiež necháme na ozdobu/, posypeme slaninkou s klobáskou, prehneme na trojuholník ozdobíme a polejeme masťou zo slaninky . TIP: Bryndzu môžeme posypať aj nastrúhaným syrom typu parenica . Fantázii sa medze nekladú .
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 2
- Kategória : Bezmäsité, Palacinky, lievance, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.