Losos s horčicovou omáčkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 2 steaky
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g losos /steak 2x250 g/
- 1 ks citrón
- .
- 1 KL nahrubo pomletý farebný peper
- 2 PL maslo
- 1 PL hladká múka
- 100 ml smotany na varenie
- 1-2 PL horčica /druh podľa chuti/
- štipka práškový cukor
- soľ
- čierne korenie mleté
- maslo+olej na opekanie
- .
Postup
- 1. Steaky z lososa pokvapkáme citónovou šťavou, posypeme farebným peprom, osolíme a necháme tak 10 minút odležať.
- 2. Medzi tým si pripravíme omáčku. Maslo rozpustíme, pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju smotanou a metličkou dôkladne rozšľaháme. Omáčku necháme tak 10 min. za stáleho miešania prevariť a podľa potreby ešte rozriedime mliekom, pridáme horčicu, soľ a peper a štipku práškového cukru. Ešte dobre prehrejeme a nakoniec môžme omáčku ochutiť nasekaným petržlenom.
- 3. Na druhej panvici si rozpálime maslo s pridaním trošku oleja a lososa na ňom po obidvoch stranách opečieme cca 5-8 min z každej. Hotové steaky dáme na tanier a prelejeme teplou omáčkou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakmi na rôzne spôsoby /varené, pečené, krokety, kaša, americké hranolky/, alebo len s dusenou zeleninou.
- 4. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.