Majonézové jemné žemle
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 8 žemlí
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g hladká múka 00 (alebo chlebová T650)
- 250 ml mlieko
- 1,5 KL soľ
- 1 KL kryštálový cukor
- 7 g sušené droždie (na 500 g múky)
- 100 g majonéza
- .
- vajíčko na potretie + semiačka na posypanie
Postup
- 1. V mise zmiešame suché ingrediencie, pridáme mlieko, majonézu a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť prikryté potravinovou fóliou 1,5 hodiny.
- 2. Cesto si vyberieme na dosku, sformujeme do bochníka a narežeme na 8 dielov. Každý diel sformujeme do hladkej gule a necháme ešte 30 minút na plechu vyloženom mastným papierom pod utierku podkysnúť. Potom žemle narežeme raznicou , alebo ostrým nožom, potrieme vajíčkom a posypeme semiačkami ako napr. ľan, sezam, slnečnica, rasca a pod.
- 3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170-180 stupňov cca 20 minút. Dáme vychladnúť na mriežku a podávame.
- 4. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Chlebíky, pečivo, Grilovačka, Kysnuté slané, Slané pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.