Makový nákyp s vanilkovým pudingom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 forma
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 100 g pomletý mak
- 100 ml olej
- 100 g práškový cukor
- 2 ks vajcia
- 10 g citrónová kôra
- 200 g hladká múka
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- 150 ml sódová voda
- .
- Vanilkový puding:
- 600 ml mlieko
- 4 PL kryštálového cukru zarovnané
- 1 bal. puding Zlatý klas
- 1 bal. vanilkový cukor
Postup
- 1. Žĺtky s polovičným množstvom cukru si vymiešame do peny. Z bielkov a druhej polovice cukru vymiešame tuhý sneh.
- 2. Do žĺtkov si pridáme mak, citrónovú kôru a múku s práškom do pečiva. Mixérom zamiešame a nakoniec pridáme sódovú vodu.
- 3. Tuhý sneh do cesta zamiešame už rukou formou zabaľovania.
- 4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na napr. srnčí chrbát a dáme piecť do rúry vyhriaej na 180 stupňov.
- 5. Čas pečenia je len orientačný, najlepšie je skontrolovať špilkou. Vychladnutý nákyp vyklopíme z formy, narežeme na rezy a podávame preliaty vanilkovým pudingom, poprípade ozdobeným ľubovoľným ovocím.
- 6. Vanilkový puding si uvaríme klasickým spôsobom a to tak že 500 ml mlieka si dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom a keď nám mlieko zovrie vlejeme tam puding rozmiešaný v 100 ml mlieka. Chvíľu povaríme, odstavíme a podávame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Bábovky, Sladké jedlá, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.