Voňavý džem s polovičným množstvom cukru ,výborný na ranné hrianky.
Mandarínkový džem s limetkou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 kg mandarínky čerstvé očistené
- 500 g kryštálový cukor
- 1 bal.Gelfix Extra 2:1
- 2 ks limetka
- 50 ml rum
Postup
- 1. Mandarínky očistíme, odstránime kôstky ak je potrebné a rozmixujeme na kašu, ktorú si preložíme do hrnca. Zmes privedieme k varu, pridáme 1 bal Gelfix Extra rozmiešaný s dvoma polievkovými lyžicami cukru, premiešame a prevaríme za stáleho miešania tak 1 minútu. Potom pridáme zvyšné množstvo cukru, znova premiešame a varíme počas miešania tak min.5 minút. Nakoniec pridáme rum, s limetkovou šťavou a nastruhanou limetkovou kôrou z jednej limetky, premiešame a vypneme. Džem hneď porcujeme do čistých suchých fliaš, uzatvoríme vičkami, ktoré sme si vyvarili vo vode a fľaše necháme vychladnúť dnom hore. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Zaváranie, pochutiny
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.