
Mäsová roláda plnená špenátom a syrom
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 roláda
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g mletého mäsa (ja som mala morčacie)
- 100 ml sladká smotana (10-12 % )
- soľ
- čierne korenie mleté
- tymián
- .
- Plnka:
- čerstvý špenát
- obľúbený syr - postrúhaný na hrubo ( ja som dala ovčí )
- schwarzwaldská šunka, plátky slaniny a pod.
- alobal
Postup
- 1. Mleté mäso si vymiešame so smotanou a korením a necháme postáť v chladničke min. hodinu, ale môže aj cez noc. TIP: môžeme použiť aj korenie na mleté mäso.
- 2. Potom si na plech položíme alobal, natrieme ho olejom, rovnomerne rozprestrieme mäso na hrúbku tak 0,5 cm. Pozor roláda nie je veľmi veľká.
- 3. Na mäso nastrúhame syr, naukladáme umytý špenát a poukladáme plátky šunky, alebo slaninky.
- 4. Roládu aj s alobalom zrolujeme, ale na koncoch alobal opatrne odlúpneme od rolády, aby sa nám mäso pekne spojilo a alobalom zaviniem po vonkajšej strane.
- 5. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, cca 50 min. Potom alobal opatrne oddelíme,roládu narežeme a podávame. Výpek môžeme prevariť s vodou a troškou múky a roládu poliať.
- 6. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.
- 7. Dobrú chuť !!!
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.