Medové rezy s malinami
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 10
- Obtiažnosť Pokročilý
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- plech veľkosť cca 30x40
- mastný papier
- Na cesto:
- 1 ks vajce "L"
- 70 g práškový cukor
- 1 PL med
- 60 g úplne zmäknuté maslo
- 1/2 KL sóda bikarbóna
- 160 g hladká múka
- .
- Plnka:
- 2 ks vajcia
- 100 g práškový cukor
- 300 ml mlieko
- 50 g kukuričný škrob
- 100 g maslo
- 1 KL vanilková aróma
- .
- Malinové želé:
- 400 g maliny /mrazené alebo čerstvé/
- 100 g kryštálový cukor
- 2 KL kopcovité prášková želatína
- 50 ml voda
- .
- malinový džem
- maliny a mäta na ozdobu
Postup
- 1. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme mastným papierom. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- 2. V miske si do "biela" vymiešame vajce s cukrom, pridáme mäkké, skoro rozpustené maslo a med a miešame do hladkej masy.
- 3. Nakoniec vmiešame múku so sódou bikarbónou a vyšľaháme úplne do hladka.
- 4. Cesto sa snažíme rovnomerne naniesť na mastný papier a upečieme do zlatova cca 7-9 minút.
- 5. Necháme vychladnúť, opatrne stiahneme papier a cesto si rozrežeme na tri rovnaké časti pozdĺžne, alebo na šírku to je už na vás.
- 6. Plnka: Šľaháme vajíčka s cukrom minimálne minútu, pridáme arómu, kukuričný škrob a polovicu mlieka a celé to ešte prešľaháme.
- 7. Zvyšné mlieko si dáme variť, zmes do neho vylejeme a uvaríme puding, stiahneme ho z ohňa a do horúceho zašľaháme maslo až kým sa nám hmota nespojí a nevytvorí sa jemný krém, ktorý necháme vychladnúť.
- 8. Malinové želé : Maliny s cukrom dáme do hrnca a varíme cca 15 min. alebo kým nám nevznikne pyré.
- 9. Odstavíme zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. Želatínu si zalejeme s 50 ml vody a necháme napučať /alebo podľa návodu na obale/. Potom želatínu zahrejeme kým sa nerozpustí, ale pozor nevaríme.K rozpustenej želatíne pridáme pár lyžíc pyré a metličkou dobre zamiešame. celé to vylejeme k ostatnému pyré.
- 10. Zmes si nalejeme na mastný papier na ten istý plech na ktorom sme piekli cesto.
- 11. Želé necháme vychladnúť pri izbovej teplote a pred manipuláciou si ho dáme do mrazničky na 10-15 minút.
- 12. Potom si z neho /aj s papierom/ narežeme, alebo strihneme tri pláty totožné s tvarom narezaného cesta.
- 13. Na podložku si dáme prvý plát cesta, na neho natrieme polovicu z polovice krému, na neho položíme želé, papierom hore, papier opatrne stiahneme, natrieme druhú polovicu z polovice krému, priložíme druhým plátom, postup zopakujeme a vrchný plát jemne natrieme malinovým džemom a na neho priložíme posledný plát želé.
- 14. Necháme cez noc stuhnúť . Narežeme na rezy podľa fantázie, ozdobíme a podávame.
- 15. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10
- Kategória : Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.