Medové stromčeky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 10 stromčekov
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 50 g margarín alebo maslo
- 1 ks vajce
- 1 PL teplý med
- 1 PL mlieko
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- .
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotana na šľahanie 33% (najlepšia je rastlinná)
- 2 bal. vanilkový cukor
- 100 g práškový cukor
- .
- zelené potravinárske farbivo
- ozdobná posýpka
- .
- šablóna stromčeka vysoká cca 12 cm, alebo podľa fantázie
Postup
- 1. z ingrediencií si doske spracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chlade postáť minimálne 30 minút .
- 2. Cesto si z chladničky trošku prehnetieme a na dobre pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 2 mm. Ak bude cesto hrubé, ťažšie nám bude po upečení mäknúť pod krémom.
- 3. Vykrajovacou formičkou, alebo nožom podľa šablóny z papiera si vyrežeme 20 stromčekov a naukladáme ich na plech vyložený mastným papierom.
- 4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 7 minút, kým nám jemne nezačnú zlátnuť a hneď vyberiem, aby sme cesto nevysušili.
- 5. Necháme vychladnúť na plechu, alebo rovnej podložke.
- 6. Do misy na šľahanie si dáme mascarpone, tekutú šľahačkovú smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor a pomaly začneme šľahať na malých otáčkach a pomaly zvyšujeme rýchlosť. Počas mixovania prisypeme stužovač sľahačky, aby sa nám neurobili hrudky. Hneď ako je krém tuhý a hladký prestaneme šľahať, aby sa nám nezrazil
- 7. Väčšou polovicou krému si naplníme vrecúško s hladkou špičkou a krém podľa fantázie nastriekame na spodné časti stromčekov. Krém prikryjeme druhou časťou stromčeka.
- 8. Do druhej polovice krému ručne zamiešame zelené farbivo (najlepšie gélové, tekuté, by mohlo krém zriediť), ktoré si dáme do vrecúška s ozdobnou špičkou a nastriekam smerom zdola nahor konáriky na stromčeku. Stromček ozdobíme hviezdičkou a posýpkou. Hviezdičku si môžete spraviť z marcipánu, alebo bielej čokolády a pod.
- 9. Stromčeky je najlepšie nechať minimálne 24 hodín postáť v chlade a nechať zmäknúť. Najlepšie sú keď pred podávaním ešte chvíľu postoja pri izbovej teplote.
- 10. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 10
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.