Medvedie labky z roku 1900
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 40 ks
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 160 g maslo
- 340 g hladká múka
- 1 ks vajce
- 2 PL mlieko
- 160 g práškový cukor
- 1/2 KL škorica
- 2 ks roztĺčené klinčeky
- 70 g pomleté lieskové oriešky, alebo nelúpané mandle
- trošku strúhaný muškátový oriešok
- strúhaná citrónová kôra
- .
- stužený tuk na vymastenie formičiek
- .
- práškový cukor na obaľovanie
- .
- formičky
Postup
- 1. Na doske si spracujeme cesto z uvedených ingrediencií. Potom ho dáme odležať do chladničky na minimálne 30 minút.
- 2. Formičky si vymastíme rozpusteným tukom a cesto povtláčame tesne pod okraj.
- 3. Pečieme pri 180 stupňoch cca 15 minút, ale záleží to však od vašej rúry.
- 4. Hneď po upečení klepnutím vyberieme z formičky a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre.
- 5. Medvedie labky necháme uležať v zatvorenej krabičke minimálne 14 dní.
- 6. Dobrú chuť !!!
- 7. Inšpirácia z Recepty.cz
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(4 / 5)
No comments yet.