Môj jednoduchý celozrnný chlebík
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 chlebík
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 250 g špaldová múka celozrnná
- 150 g pšeničná múka celozrnná
- 100 g žitná chlebová múka
- 7 g sušené droždie
- 1 PL soľ zarovnaná
- 1 KL trstinový cukor
- 400 ml vlažná voda
- 1 PL ocot
- 2 PL ľanové semienka
- 1 PL tekvicové jadierka
- 2 PL slnečnicové semienka
Postup
- 1. Trošku vody z celkového množstva si oddelíme na kvások .
- 2. Celozrnné múky (okrem žitnej si zmiešame so zvyšnou vodou a necháme postáť tak cca 30 minút.
- 3. 10 minút pred miešaním si do oddelenej vody dáme cukor a droždie a premiešame.
- 4. Žitnú múku si zmiešame so soľou a zrniečkami
- 5. Namočené múky, kvások a žitnú múku zmiešame a dobre vymiesime, kým sa nám cesto nezačne oddeľovaľ od nádoby.
- 6. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vykysnúť tak 1 hodinu.
- 7. Potom cesto vyberieme na dosku pár krát premiesime vytvarujeme bochník a ešte necháme na doske podkysnúť kým sa nám nezohreje rúra.
- 8. Tesne pred vložením do rúry cesto postriekame vodou pomocou rozprašovača a môžeme narezať ostrým nožom, alebo žiletkou.
- 9. Pečieme tak 15 min. na 200 strupňov kým sa nespraví kôrka a potom ešte takých 30-35 minút na 160 stupňov.
- 10. Chlebík je upečený keď duto "zvoní"
- 11. Necháme dobre vychladnúť na mriežke.
- 12. Dobrú chuť !!!
- Kategória : - fit, Chlebíky, pečivo, Diétne recepty
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.