Morčacie prsia (stehno) na gazdovský spôsob
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 pekáč
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g morčacie prsia (horné stehno vykostené)
- 150 g slanina údená
- 2-3 ks väčšia cibuľa
- 4-8 ks strúčik cesnaku
- grilovacie korenie (napr.Mäspoma)
- olej
Postup
- 1. Morčacie prsia alebo horné stehno vykostené si umyjeme a prešpikujeme slaninou a cesnakom.
- 2. Celý kus mäsa dostatočne okoreníme grilovacím korením, položíme do pekáča, trošku polejeme olejom a navrch obložíme plátky slaniny a cesnaku.
- 3. Mäso posypemem aj obložíme kúskami cibule narezanej na štvrtiny. Podlejeme pohárom vody, prikryjeme a dáme piecť na 180 stupňov cca 1 hodinu.
- 4. Keď je mäso upečené, porežeme ho na plátky vrátime do výpeku a odkryté zapečieme tak 10 minút na vyššej teplote.
- 5. Podávame so zemiakovým pyré, poliate výpekom a kúskami cibule.
- 6. Dobrú chuť !!!
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
-
Hodnotenie
(5 / 5)
2 Responses to Morčacie prsia (stehno) na gazdovský spôsob
Pridaj komentár Click here to cancel reply.
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
To asi nebude 100g mäsa…
Opravené, ďakujem 🙂