Mrkvové halušky s bryndzou
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g mrkva
- 1 ks stredný zemiak
- 300 g hladká špaldová múka (alebo podľa potreby)
- 2 ks vajce
- 1 KL soľ zarovnaná
- 5 -7 PL voda
- .
- 125 g bryndza
- 50 ml smotany alebo mlieka
- 2 PL olivový olej
Postup
- 1. Do hrnca si dáme variť osolenú vodu.
- 2. Mrkvu si so zemiakom a vodou rozmixujeme na kašu. Pridáme múku, vajce, soľ a vymiešame .
- 3. Na skúšku si do vriacej vody hodíme malú halušku, či nám drží tvar. Ak sa haluška rozmýva, pridáme ešte múku, ale tentokrát obyčajnú hladkú.
- 4. Keď je cesto pevné, nahádžeme halušky do vriacej vody cez haluškár a uvaríme kým nám nevyplávu na povrch. Halušky zlejeme (nepremývame), necháme odkvapkať a pridáme ich do misy kde máme rozmiešanú bryndzu s troškou smotany, alebo mlieka. Halušky omastíme olivovým olejom, celú masu dobre premiešame a podávame.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 2
- Kategória : - fit, - nízkokalorické, Bezmäsité, Cestoviny, Diétne recepty, Prílohy, Zeleninové
- Typ receptu : Obed, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.