
Mrkvové kocky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veľký plech
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 500 g mrkva jemne nastrúhaná
- 250 g kryštálový cukor
- 150 g celozrnná špaldová múka
- 150 g hladká ražná múka
- 4 ks vajcia "L"
- 2 KL prášok do pečiva perníkový
- 2 KL sóda bikarbóna
- 300 ml olej
- 150 g nahrubo posekané orechy
- .
- Plnka:
- 3 x 200 g pomazánkové maslo neochutené
- 150 g práškový cukor
- 1 KL vanilková aróma
- 1 PL citrónová šťava
- .
- strúhaná čokoláda na ozdobu
Postup
- 1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, nastrúhanú mrkvu, múku (môže byť aj 300 g obyčajnej hladkej) zmiešanú s práškom do pečiva a sódou a nakoniec zamiešame orechy.
- 2. Celú masu dobre premiešame, alebo prešľahame (nie je to až také podstatné), vylejeme na plech a urovnáme.
- 3. Pečieme v rúre vyhriatej na 170-180 stupňov cca 30 min.
- 4. Koláč necháme dobre vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme čokoládou a dáme dobre vychladnúť.
- 5. Plnka: Pomazánkove maslo vyšľaháme s cukrom, arómou a citrónovou šťavou (nemusí byť) a natrieme na koláč.
- 6. Koláč režeme mokrým dlhým nožom, ktorý po každom reze utierame.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : - fit, Diétne recepty, Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč, Raňajky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.