Nugátove rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 10
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 5 ks vajce
- 180 g kryštálový cukor
- 5 PL olej
- 5 PL voda
- 180 g hl.adká múka
- 25 g kakao
- 1/2 bal. prášok do pečiva
- .
- 200 g maslo
- 200 g čokoláda
- 50 ml rum
- 100 g práškový cukor
- 2 ks žĺtko
- .
- 200 g arašidovej nugety
- 250 g maslo
- 50 g med
- .
- čokoládova poleva
- .
- nesolené arašidy
Postup
- 1. Pripravíme si klasický veľký plech vyložený mastným papierom. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov.
- 2. Bielka s cukrom si vyšľaháme do tuha, po jednom prišľahávame žĺtka a po lyžiciach postupne aj olej a vodu. Dobre prešľaháme a nakoniec ručne zľahka zamiešame múku zmiešanu s kakaom a práškom do pečiva.
- 3. Cesto vylejeme na plech a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov, záleží však od vašej rúry.
- 4. Medzi tým si pripravíme krémy. Čokoládový krém: Najprv si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a necháme vychladnúť. Povolené maslo si vymiešame s cukrom, rumom a žĺtkami do peny. Postupne prišľahávame vlažnú roztopenú čokoládu a vymiešame jemnú hladkú plnku, ktorú si dáme schladiť.
- 5. Nugátový krém : Arašidovú nugetu, povolené maslo a med vyšľaháme do jemného hladkého krému a dáme na chvíľu schladiť. Z obidvoch krémov si necháme na boku cca 3 polievkové lyžice.
- 6. Upečený plát cesta pozdĺžne rozdelíme na tri pásy. Spodný plát položíme na podložku, natrieme na neho čokoládový krém, prikryjeme druhým plátom cesta, ktorý potrieme nugátovým krémom a zakryjeme tretím plátom cesta. Jemne zatlačíme. Vrchný plát cesta natrieme odloženým čokoládovým krémom, boky obtrieme krémom, ktorý sa nám vytlačil do bokov.
- 7. Zákusok aj na bokoch oblejeme čokoládovou polevou a dáme dobre vychladiť. Nakoniec si rezy narežeme ( zúbkovanym nožom, ktorý namáčame do horúcej vody a pred každým rezom nôž utrieme) na "tortové" trojuholníky
- 8. Keď máme rezy narezané, odloženú nugátovú plnku si dáme do vrecúška s ozdobnou špičkou a každý rez ozdobíme krémom a nesoleným arašidom. Vychladíme a podávame.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Zákusky, koláče
- Typ receptu : Koláč
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.