
Orechoví snehuliaci (stromčeky, úle)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 20+
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 300 g pomleté vlašské orechy
- 300 g práškový cukor
- 1 ks vaječný bielok
- 1 PL rum
- formičky od Tescoma
- .
- Plnka napr.
- 100 g maslo
- 1 bal. vanilkový cukor
- 1 ks vaječný žĺtok
- 1 PL kryštálový cukor
- 1 PL rum
- .
- Na ozdobu:
- Snehuliaci:
- marcipán
- potravinárska farba červená a zelená
- tmavá a biela čokoláda (+ cera)
- .
- Stromčeky:
- tmavá alebo biela čokoláda (+cera)
- ozdobné perličky, kokos a pod.
Postup
- 1. Zo surovín si vymiešame rukami orechovú hmotu, ktorú dáme postáť do chladničky tak na 30 min.
- 2. Potom si tvoríme guličky, ktoré obalíme v práškovom cukre a vtlačime do formičky. Opačnou rúčkou varešky, alebo niečim podobným si spravíme otvor, ktorý naplníme plnkou z vrecúška, a prilepíme piškótu, alebo krúžok z lineckého cesta.
- 3. Plnka: maslo s vanilkovým cukrom si vymiešame. Nad parou vyšľaháme vajce s kryštálovým cukrom do konzistencie sirupu. Vychladíme a citlivo aj s rumom prmiršame do masla. Aby sa nám nezrazilo, dajte mixér na najpomalšiu rýchlosť a do masla hmotu pridávajte po trošku. Množstvo krému je polovičná dávka z pôvodného receptu, lebo sa mi veľa zvýšilo, tak treba vyskúšať. Výsledné tvary si polejeme ľubovoľne, alebo necháme čisté
- 4. Dobrú chuť !!!
- Kategória : Nepečené dezerty, Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.