Paprikáš z hlivy ustricovej
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g hliva ustricová
- 2 ks cibuľa
- olej
- hubový bujón, alebo korenie /nemusí byť/
- červená paprika mletá
- soľ
- čierne korenie mleté
- 100-200 ml smotana na varenie alebo plnotučné mlieko
- 2-3 PL hladká múka
- .
Postup
- 1. Hlivu si umyjeme, odrežeme najtvrdšie konce hlúbikov a narežeme na väčšie kusy, ešte raz prepláchneme.
- 2. V hrnci /alebo v tlakovom hrnci/ si na oleji opražíme do svetlo hneda narezanú cibuľu, pridáme narezanú hlivu, poprášime červenou paprikou, premiešame, pridáme korenie , soľ, podlejeme vodou a dusíme do mäkka /v tlakovom hrnci tak cca 30 min./
- 3. Zo smotany a hladkej múky si spravíme zátrepku a hlivu iba jemne zahustíme. prevaríme a podávame s nokami, cestovinami a pod.
- 4. TIP: S korením a peprom pracujeme opatrne, aby nám vynikla chuť hlivy.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6
- Typ receptu : Obed
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.