Parížske rožky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Cesto:
- 4 ks bielka
- 200 g práškový cukor
- 200 g mleté orechy
- .
- Plnka:
- 4 ks vajce
- 200 g práškový cukor
- 1 a 1/2 PL kakao
- 200 g maslo
- .
- 200 g čokoláda na varenie
- 100 g stužený tuk
- (množstvo čokoladovej polevy je orientačné)
Postup
- 1. Bielka a cukor vymiešame nad parou do zhustnutia a nakoniec pridáme pomleté orechy.
- 2. Lyžičkou namočenou vo vode formujeme na plech rožky, trošku roztlačíme a dáme upiecť na cca 170 stupňov až kým nezačnú hnednúť, po vychladnutí majú byť tvrdšie a chrumkavé /čiže mierne vysušené/ . Pracujeme rýchlo, lebo masa tuhne, poprípade si to môžme dať do vrecúška a nastriekať.
- 3. Plnka: Vajcia , cukor a preosiate kakao šľaháme nad parou aby nám vznikla masa podobná sirupu. Maslo si vyšľaháme do penista a pomaly pridávame čokoládový sirup a dobre vymiešame na jemný hladký krém, ktorý vrecúškom so špičkou do špirálky striekame na upečené rožky.
- 4. Čokoládu si roztopíme vymiešame aby v nej neboli hrudky a po vychladnutí ňou polievame rožky. Je dobré ked sú trošku stuhnuté z chladničky.
- 5. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 20+
- Kategória : Vianočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
2 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.