Parížsky šalát pre “pamätníkov” (podľa ČSN z roku 1976)
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Produkt
- 1 misa
- Obtiažnosť Ľahké
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (4 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 400 g parížska saláma (parizer)
- 180 g sterilizované uhorky
- 60 g sterilizovaný hrášok
- 25 g cibuľa
- .
- 300 g majonéza
- 10 g cukor krupica, alebo práškový
- 5 g soľ (originál bolo 10 g, podľa mňa je to veľa)
- 20 g plnotučná horčica
- 5 g ocot
- 8 g worcester
- 0,5 g čierne korenie mleté
Postup
- 1. Parizer si nakrájame na rezančeky. Kyslú uhorku a cibuľu nakrájame na jemno, hrášok necháme odkvapkať. Všetko spolu zmiešame.
- 2. Suroviny na zálievku si dobre premiešame a keď chceme, mať tú pravú chuť, tak množstvo naozaj dodržíme presne.
- 3. Zálievku dobre zamiešame do šalátu. Šalát dáme vychladiť a podávame s pečivom, alebo na studenej mise.
- Počet porcií : 4+
- Kategória : Šaláty, Studené, teplé chuťovky
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
4 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.