Výborné mäsko vhodné aj ako slávnostný obed.
Plnené bravčové karé
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 kus
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (3.7 /5)
- (3 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g bravčové karé vykostené
- 2 vajcia
- 50 g hrášok, alebo zelená fazuľka (sterilizovaný, mrazený)
- 100 g šunka, alebo mäkká saláma
- 1 ks suchár
- hrsť sušené huby
- 50 g kapia sterilizovaná
- čierne korenie mleté
- soľ
- petržlenová vňať
Postup
- 1. Mäso si umyjeme, osušíme a veľkým nožom do celého pozdĺžne spravíme otvor.
- 2. Rukou otvor trošku zväčšíme a mäso zvnútra aj aj zvonku dobre osolíme.
- 3. Sušené huby uvaríme vo vode.
- 4. Pripravíme si plnku: z vajec urobíme na oleji riedku praženicu, osolíme ju a okoreníme. Do praženice vmiešame na kocky nakrájanú šunku a uvarené posekané huby. Pridáme namrvený suchár, hrášok /alebo fazuľku/, pokrájanú kapiu a posekanú petržlenovú vňať.
- 5. Mäso naplníme plnkou. Otvor zašijeme bielou niťou, celé mäso ešte opepríme a pečieme prikryté v rúre asi 1,5 hodiny, pri teplote 180-200 stupňov. Mäso pred pečením podlejeme vodou, v ktorej sme varili huby. Po upečení mäso vyberieme, šťavu zlejeme do hrnca a múkou rozmiešanou vo vode ju zahustíme a podľa chuti doladíme. Mäso si narežeme na 6 hrubých plátkov a podávame preliate omáčkou ako prílohu podávame napr. zemiakovú kašu.
- 6. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 6
- Kategória : - bravčové, Mäso
- Typ receptu : Obed
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
3 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(3.7 / 5)
No comments yet.