
RILLONS – škvarky z bôčika
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 miska
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (1 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1 kg bôčik prerastaného nie veľmi mastného
- 10 g soľ
- čierne korenie mleté
- 100 ml suché víno
- cca 500 g bravčová masť
Postup
- 1. Bôčik si vykostíme, odstránime kožu a nareže ho na 5 cm veľké kocky.
- 2. Dobre opepríme, posolíme a necháme v kameninovej nádobe, alebo aspoň nie v kovovej postáť 24 hodín prikryté potr. fóliou.
- 3. Na druhý deň si dáme do hrubšieho hrnca, najlepšie liatinového. Bôčik zalejeme vínom a chvíľu povaríme. Pridáme masť, tak aby boli škvarky zakryté a na malom plameni bublavým varom škvaríme cca 3 hodiny.
- 4. Sem-tam je potrebné škvarky premiešať.
- 5. Keď sú už zlatavé a mäso pekné zhnednuté tak ich scedíme a podávame teplé, alebo studené.
- 6. Masť z praženia si scedíme do fľaše a odložíme, na ďalšie rillons, Čím viac ju budeme používať, tým budú rillons lepšie. Škvarky môžme aj dlhšie uskladniť v nádobe zaliate masťou.
- 7. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 2+
- Kategória : - bravčové, Mäso, Studené, teplé chuťovky
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(1 / 5)
No comments yet.