Škvarkové pagáčiky
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- 1000 g hladká múka
- 200 ml olej
- 3 PL zarovnaná soľ
- 2 ks žĺtka
- 10 g sušené droždie
- 500 ml vlažné mlieko
- 250 g pomleté škvarky
- 4 ks uvarené očistené zemiaky
- 1 ks vajce na potieranie pagáčikov
- masť na potretie plechu alebo papier na pečenie
- .
- Na posypanie napr. : rasca, sezam, ľanové semiačko, hrubá soľ...
Postup
- 1. Preosiatu múku zamiešame s droždím. Pridáme soľ, olej, žĺtky a vlažné mlieko. Vymiesime cesto. Dáme kysnúť na teplé miesto. Tak 3/4 hodinu.
- 2. Vykysnuté vyvaľkáme na pomúčenej podložke na hrúbku asi tak na 1-1,5 cm. Zmäknuté škvarky natrieme na cesto. Na to postrúhame uvarené zemiaky.
- 3. Cesto poskladáme do bochníka a necháme podkysnúť aspoň 40 min zakryté utierkou.
- 4. Znovu rozvaľkáme a zložíme do bochníka a ponecháme kysnúť pol hodiny. Zas rozvaľkáme asi tak na 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáče Poukladáme na vymastený plech .
- 5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom , posolíme , alebo posypeme rascou, alebo ľanovým semiačkom, alebo sezamom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 C.
- Kategória : Kysnuté slané, Slané pečivo
- Typ receptu : Raňajky, Večera
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- Iva Vargová komentoval Cuketový slaný koláč
- Miroslava komentoval Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohom
- pedro komentoval Cuketový slaný koláč
- Iva Vargová komentoval Úžasný šťavnatý čokoládový koláč
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
1 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(5 / 5)
No comments yet.