Kto má rád kávu a orechy, nech určite vyskúša. Malá pripomienka: piškóta na obrázku je nedopatrením hustejšia ako vám vznikne. Dobrú chuť !!!

Slávnostné kávovo-orechové rezy
-
- Čas prípravy
- Minút
-
- Čas varenia
- Minút
-
- Produkt
- 1 veľký plech
- Obtiažnosť Stredné
Hodnotenie receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnotenie)
- Recept
- Postup
- Hodnotiť/Komentovať Text size
Ingrediencie
- Na cesto:
- 2 x 3 ks vajce "L"
- 2 x 110 g polohrubá múka
- 2 x 100 g cukor krupica
- 2 x 1 PL kakao
- 2 x 5 PL horúca voda
- 2 x 1 KL prášok do pečiva
- štipka soli
- .
- Orechová plnka:
- 500 ml mlieko
- 1,5 bal. Zlatý klas (vanilkový puding)
- 1 PL polohrubá múka
- 1 bal. vanilkový cukor
- 150 g cukor
- 250 g maslo alebo Hera
- 200 g mleté orechy
- .
- Na pokropenie korpusu:
- 6 KL instantná káva prášková
- 100 ml rum
- 300 ml vriacej vody na zaliatie kávy
- .
- Kávová šľahačka:
- 4 PL instantná káva prášok
- 6 PL kryštálový cukor
- 350 ml mlieko
- 3 bal. prášková šľahačka Dr. Oetker
- .
- posekané orechy a instantná káva prášková na ozdobu
Postup
- 1. Najprv si horúcim mliekom (zohriate napr. v mikrovlnke) zalejeme kávu s cukrom na šľahačku a necháme v chladničke vychladnúť. Vznikne nám studené kávové mlieko.
- 2. Potom si z mlieka, pudingu, cukru, vanilkového cukru, a múky uvaríme pudingovú kašu, ktorú si necháme vychladnúť. Maslo si mixérom prešľaháme a opatrne pridávame vychladnutý puding (pozor šľaháme len na prvom stupni) a vymiešame jemnú plnku. Nakoniec si do plnku už ručne zamiešame orechy a plnku dáme do chladničky.
- 3. Z ingrediencii na cesto si upečieme samostatne dve rovnaké piškóty na veľkom plechu a to nasledovným spôsobom. Z bielkov a štipky soli si vyšľaháme tuhý sneh.
- 4. Žĺtky, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do svetlej peny. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a vmiešame ju do žĺtkovej peny. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- 5. Cesto nalejeme na veľký plech vyložený mastným papierom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov cca 20-25 min. až začnú kraje aj s papierom odstupovať od plechu. Tento postup zopakujeme aj s druhým korpusom.
- 6. Z upečených korpusov si opatrne stiahneme papier a zoškrabneme vchnú "kožičku", aby sa nám koláčik pekne spojil.
- 7. Do plechu v ktorom sme piekli, alebo na podložku si položíme prvý plát, pokvapkáme ho polovicou kávy s rumom, natrieme orechovú plnku, položíme druhý plát, ktorý tiež pokvapkáme a nakoniec vrch natrieme kávovou šľahačkou (3 bal. práškovej šľahačky vyšľaháme podľa návodu v kávovom mlieku, ktoré sme si urobili na začiatku).
- 8. Ozdobíme podľa fantázie, necháme dobre vychladnúť a narežeme dlhým mokrým nožom, ktorý po každom reze pred namočením utierame.
- 9. Dobrú chuť !!!
- Počet porcií : 30+
- Kategória : Veľkonočné dobroty, Zákusky, koláče
Najnovšie recepty
-
Jahody v želé so...
-
Parížsky syrový koláč
-
Šišky z Pribináčika –...
-
Jablkový krémeš s mascarpone...
-
Bedle na rasci
Obľúbené recepty
Najnovšie články
Najnovšie komentáre
- Iva Vargová komentoval Ovocná smotanová torta
- Iva Vargová komentoval Dobošové rezy podľa originálneho receptu z roku 1884
- Iva Vargová komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- lucia komentoval Makový koláč s vanilkovým krémom
- Denis komentoval Ovocná smotanová torta
Archív
- február 2019 (1)
- február 2018 (1)
- január 2017 (1)
- jún 2016 (2)
- marec 2016 (2)
Hodnotenie receptu
0 ludia hodnotili tento recept
Hodnotenie
(0 / 5)
No comments yet.